Linje 17 mot rasism

Linje 17 mot rasism startades i slutet av 2013 av några privatpersoner i området, som reaktion på den senare tidens nynazistiska aktiviteter i Kärrtorp med omnejd. 15 december arrangerade vi en manifestation mot rasism på Kärrtorpsplan, vilken lockade c:a 500 deltagare i alla åldrar och från alla politiska läger. Manifestationen blev attackerad av ett trettiotal maskerade nazister som kastade knallskott och glasflaskor in i folksamlingen. De sex utkommenderade poliserna var chanslösa men tack vare vår numerära styrka kunde nazisterna motas upp i skogen där de greps. Nyheten spred sig som en löpeld, sympatierna forsade in och uppmärksamheten liknade inget vi tidigare varit med om. Bara en vecka efteråt — två dagar innan julafton — arrangerade vi en ny manifestation, som nu fick äga rum på Kärrtorps IP. Uppåt 20 000 deltagare var på plats, vilket gör detta till den största antirasistiska manifestationen i Sveriges historia. Under dessa dagar arrangerades även liknande manifestationer från Lund till Luleå, vilket gör att drygt 38 000 svenskar var ute på gatorna mot rasismen kring julhelgen 2013.

Men manifestationerna var inte slutet utan början. Vårt lokala nätverk står större och starkare än någonsin och Linje 17 mot rasism har fullt upp med att planera nya aktiviteter; titta gärna in ibland för att hålla dig uppdaterad. Vi kan kontaktas via linje17motrasism(at)gmail(punkt)com. Kolla även in Linje 17 mot rasisms Facebooksida och Twitter.

2 reaktioner på ”Linje 17 mot rasism”

  1. Jag läste om er hjälp i ETC för de Rumäner som snart blir vräkta och ville kolla upp er verksamhet. Nu när jag läst om era olika projekt och ert angagemang så blev jag glad glad och stolt över att vara människa. Synd att jag bor på andra sidan stan i upplands väsby annars hade jag velat hjälpa er mer. Ska hålla koll på era aktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook