Folkodlarna/Linje 17 Frukt

Folkodlarna är en grupp på ca 20 personer har sedan 2009/2010 odlat tillsammans i Skarpnäck. Initiativet är en början på att skapa en rättvis och hållbar värld genom att ställa om lokalt. Att en omställning är nödvändig kan låta tråkigt och betungande. Vi tycker tvärtom att det ger oerhört mycket energi och livskraft. Vi odlar inte bara grönsaker, utan även en gemenskap, trygghet och en vacker närmiljö, därmed en början på något nytt. Vill du vara med?
folkodlarna
Mer info och kontakt på Folkodlingens hemsida.

Under 2011 skapade Folkodlarna tillsammans med kommunen en matpark i Indianparken som ligger vid Skarpnäcks allé 8. Se artikel i Stockholm City 2011-05-05 här ”Odla egen mat är den nya politiken”.

Linje 17 Frukt är ett gäng som plockar frukt helt enkelt. Hösten 2011 for vi runt med flygblad i villornas postlådor, där vi erbjöd oss att ta hand om överskottsfrukt. Sedan plockade vi äpplen för brinnande livet och lämnade de flesta i överraskningspåsar till traktens förskolor, skolor, fritidsgårdar och ålderdomshem. Ett antal hundra kilo blev det, och mycket roligt hade vi. Sedan dess har det blivit en årlig tradition. Läs rapport från en av våra räder här, och håll ögonen öppna framåt hösten igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook