Ung för 17

Gruppen Ung för 17, som framför allt består av föräldrar, arbetar för en förskola och skola för alla. För närvarande driver vi frågan om storleken på barngrupper i förskolan och barns och elevers rätt till likabehandling och att slippa kränkningar och diskriminering. Vi diskuterar normkritiska strategier för förändring och även hur vi ska kunna arbeta för att synliggöra och förbättra personalens arbetssituation. Ung för 17 ingår i initiativet Förskolevrålet.

Vill du komma i kontakt med och/eller engagera dig i gruppen? Kontakta info[snabel-a]forsjutton.se. Gruppen har även en egen e-postlista som du kan registera dig på genom att kontakta ovanstående.

Om du vill skapa andra grupper inom Ung för 17 kom till ett stormöte!

3 reaktioner på ”Ung för 17”

 1. I Mitt i Söderort Skarpnäck kunde man läsa i förra numret att Billy Östh, ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd och fler andra politiker vill satsa på barn, ungdomar och förskolor.

  Vilka är dina hjärtefrågor? wBilly Öst (M), ordförande: w”För mig är barn och ungdomar viktigast. De är vår framtid och vi ska satsa mer resurser och pengar på fritidsgårdar och förskolor.” w”Vi ska också fortsätta med att rusta upp våra parker och öppna upp utemiljön.” wEva Larsson (MP), vice ordförande: w”Det bor många barnfamiljer här. Vi vill ha en bra kvalitet på förskolan så att den håller måttet.” w”

  kopierat från http://www.mitti.se/?p=arkivet

  Känns positivt att ha de orden i ryggen, eftersom det borde göra att politikerna är öppna för förslag från alla som vill engagera sig i barn- och ungdomsfrågor i stadsdelen. Politikerna är medvetna om kraften som barnfamiljerna utgör!

  1. hej jag ville kommentera den andra kommentaren med billys kommentar där jättefint sagt men saken är den att skarpaby parkleks verksamhet idag är hotad personalen har fått munkavle om framtiden och det jag anar är att man ska skära ner på öppet tider genom att bara ha 13-17 som i farsta stadsdel och då kommer man inte kunna ha kvar djuren i parken när det som behövs är mer personal bättre öppettider, det kommer antagligen upp på nästa stadsdelsmöte måndag den 16 maj kl 18.00 i bagarmossens folkets hus

   varför inte bygga upp ettt ungdomens hus som det var på 90 talet igen där i parken? det finns ju plats där tycker jag istället för att hålla på med restaurangen på skarpnäcks alle
   hej / piau

 2. Varför har ni ingen facebooksida? Det är enklare att hänga med i snabba nyheter för allmännheten då. Tex jag, är intresserad av nyheter från er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook