Nu vänder vi mot ljuset

20 000 manifesterade mot rasism!

För en vecka sedan attackerades vår manifestation mot rasism och nazism. Vi backade inte. Vi drev nazisterna till skogs.

sz802fa6

Idag samlades uppemot 20 000 personer i Kärrtorp och många tusen fler runtom i landet och i Helsinki, Finland, för att visa solidaritet och den kraft som finns när vi står tillsammans. En lång rad artister uppträdde på Kärrtorps IP och visade sitt stöd. Talade gjorde lokala aktivister och representanter för organisationer som målmedvetet arbetat antirasistiskt.

I det avslutande talet sade Alex från arrangörsgruppen:
”När de säger hat, säger vi kärlek. När de talar om vit makt säger vi full färgprakt. Vi har blivit kallade extremister. Och ja, vi är extremt mycket mot rasism och nazism. Vi är extremt mycket för allas lika värde. Det är det som är vi!”

Vår kamp slutar inte här – nu är vi ännu fler och ännu starkare. Och vi fortsätter ta ställning för ett öppet samhälle, för allas lika värde, för full färgprakt!

Vi kommer självklart gå vidare med konkreta planer för det antirasistiska arbetet längs Linje 17 när vi hämtat oss lite, men det här är början på något som är större än Linje 17!

Så från oss alla till oss alla: En riktigt bred, välkomnande och kraftfull antirasistisk rörelse!

/Linje 17 mot rasism

3 reaktioner på ”Nu vänder vi mot ljuset”

  1. Jag hoppas på en riktigt ändring i samhället, att alla människor är lika värda på alla sätt, att alla människor har samma rätt till allt, med mera respekt och kärlek,. Det kan inte vara så länge, sä mycket diskriminering, för din färg, för du är homo, bi, hetero, kvinna, för du tillhör arbetarklassen, en arbetare idag är en modern slav, idag det finns inte något arbetare som duger, man arbetar 8 timmar, vissa dagar mera, vissa mindre, men vi idag har dubbelt så mycket uppgifter en för tio år sen, och man alltid trodde att värre kan inte bli, men ja! Det kan! Och det kan bli mycket värre pm vi lämna makten till dom som har inte empati, som har inga respekt, som har inga kärlek, inga vilja att landet, världen är för oss alla, det kan inte bli när finns så mycket makt missbruk, ner det finns människor som har så pengar och privilegium, medan vi arbetare knappast kan leva med vår lön, för att inte prata om dom som är sjuka eller/och arbetslösa…. det glädjer mig jätte mycket och ger mig hopp detta manifestation . Tillsammans vi kan!

    1. Vågar inte skriva min riktiga mailadress. Har bara en och den går till mitt företag och jag vill inte ha några ovälkomna besök där. Känner mig dock tvungen att svara på vad Carmen skriver för jag tycker det är oförskämt skrivet mot oss företagare. Jag äger ett företag med drygt 15 anställda. Ca 10 anställda har bara grundskoleutbildning och knappt det, då några av dem är invandrare med låg utbildning. Jag kan säga dig att MINA anställda duger! De är jättefina människor och jag är oerhört rädd om dem. När vi investerat i maskiner för att slippa det tyngsta arbetet har jag sett till att utbilda och ge nya arbetsuppgifter till dem som tidigare gjorde det tunga arbetet. I mitt företag så strävar jag efter att allt ska bli bättre som anställd och p.g.a. teknisk utveckling är det lättare att jobba hos oss än för 10 år sedan. Lönerna har inte ökat så mycket, kanske något mer än inflationen, då vi följer kollektivavtalet. Å andra sidan har nuvarande regering sänkt skatterna ordentligt så att alla har fått åtminstone en månadslön till att leva på varje år. Det innebär i själva verket en otrolig inkomstförstärkning! Några som har radhus har fått sänkt skatt för sitt boende som också varit välkommet.

      Att svartmåla som du gör förstår jag inte. Och jag är inte ensam företagare i vår företagarförening att tänka som jag gör. Det du skriver stämmer helt enkelt inte och det gör mig upprörd. Sedan finns det alltid undantag men det gäller ju även om man är anställd i kommun eller i statligt företag. Jag tror du skulle må bra av att söka dig till en annan arbetsplats och se om det verkligen är så dåligt. Förresten: En av våra invandrade anställda ser oss som en stor familj och skulle så gärna vilja att vi alla, med våra egna familjer, kunde fira jul tillsammans trots att han har en annan religion än den kristna. Så säger man inte om man inte trivs på sitt arbete!

  2. Pingback: Bengts Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *