Nu räcker det! Linje 17 mot nazism!

Få har väl kunnat undgå att de våldsdyrkande nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen har varit lite för aktiva i vårt område på sista tiden. Men bara som en påminnelse:

  • Nordfront-klotter på olika ställen i Bagarmossen
  • 12 oktober: Uniformerad träning på Kärrtorps IP
  • 26 november: Hakkors och SMR-symboler klottrade på Kärrtorps gymnasium
  • 29 november: Oprovocerad misshandel mot ung man av nazister i Björkhagen
  • 3 december: Nazistiskt klotter på entrén till höghuset i Björkhagen
  • 4 december: Kärrtorps centrum nedklottrat med nazistsymboler

Men vi är mångfalt fler än dem, och tillsammans är vi starka! Just nu kokar det av antirasism längs linje 17. På initiativ av några privatpersoner samlades med kort varsel en liten grupp för ett första planeringsmöte på ett kafé i Kärrtorp i söndags, vilket vi hoppas blir fröet till en bred, folklig kampanj mot nazismen i våra hemtrakter.

Vi beslöt att arrangera en manifestation söndag 15 december klockan 12 i Kärrtorp. Innan dess kommer vi att kalla till ett större möte för planering och diskussion. Tid och plats för det mötet är inte helt klara ännu, men fler detaljer kommer så snart vi har dem.

LINJE 17 — NAZIFRI ZON 2014!

Förtydligande: Namnet till trots är detta initiativ inte ett ”Nätverket Linje 17-projekt” utan ett samarbete mellan en mängd olika privatpersoner och organisationer i trakten — av vilka vårt nätverk självklart är en!

3 reaktioner på ”Nu räcker det! Linje 17 mot nazism!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *