Från oss alla till oss alla

Här kan du läsa de hälsningar som lästes upp från scenen under manifestationen i Kärrtorp i söndags.

Så från oss alla till oss alla: En riktigt bred, välkomnande och kraftfull antirasistisk rörelse!

1510492_557826400974278_17828250_n

Idag är vi är alla Kärrtorpsbor. Vi blundar inte, backar aldrig. Tillsammans, mot rasism och högerextremism. Tillsammans, för människovärde och rättvisa.
/Centrum mot Rasism

Hälsning från Umeå: 2000 personer (eller 1.8% av Umeås befolkning) trotsade igår regnet, tog sig ner på stan för att gå i ett fackeltåg. Tåget var så pass långt att när de första nådde talarplatsen hade de sista ännu inte lämnat samlingsplatsen. I talen nämndes vikten av att alltid kämpa mot rasism, att vägra böja sig för rasisternas hot och att förbereda sig inför ett tufft valår 2014. Det bestämdes även att Umeå önskar att bli antirasistisk vänort med Kärrtorp. Vad säger ni om det?
/Tobias och 2000 andra Umeåbor

Kia Ora (Hello)! Kia kaha (Be strong) my sisters and brothers… Thank you for taking a stand against fascism and racism. We don’t need this in our world…
/Aotearoa, New Zealand

“Jag hatar att prata om VI och DOM. Men enda gången det känns rättfärdigat är när man pratar om VI som tror på alla människors lika värde och DOM som inte gör det. Och idag det känns skönt att se att VI är så många fler.”
/Daniel, Nacka

Mandelas begravning. Nazister i Stockholm. Ni vände sorgedagen till en nystart för Sverige. Respekt! EU-valet nästa.
/Anneli & Sandra, Sydafrika

I 16 år har jag varit på flykt på grund av min etnisk tillhörighet! I Sverige ska jag inte behöva skämmas och fly! Kärrtorp är en symbol för ett solidariskt Sverige!
/Juma, riksförbundet Shamama & Salsal

We send solidarity to Sweden’s antiracists and antifascists from Barcelona, the capital of Catalonia. Let’s join hands across Europe and the world, against the hate brought by the Nazis.
Fascism never again! No passaran!
/Unitat Contra el Feixisme i el Racisme/Unity Against Fascism and Racism

Tusentals människor, samma kärlek. Ett enat SoSo, idag och för alltid.
/Gabriella – stolt resenär på Linje 17

Kamrater i Kärrtorp! Vi är många som blev förfärade och arga när vi nåddes av nyheten om hur ni förra söndagen attackerades av beväpnade nazister. Vi lundabor lovar er att ni aldrig kommer
vara ensamma i kampen mot fascism och rasism. Vi är många och vi är starka. Lycka till, vi ses i kampen!
/500 antirasister i Lund

Alla är systrar och bröder
/Karin

Vi vill tacka er som förra veckan stod upp mot rasism och fascism i Kärrtorp och stod emot nazisternas attack. Genom att jaga bort dem från torget och genom att samlas ännu en gång visar både ni och alla andra som slutit upp även denna söndag att nazisterna är chanslösa så länge vi håller ihop. Vi ses i kampen! Ni är bäst!
/Malmö solidaritetsdemonstration

Förra söndagen lämnade vi Kärrtorp med skrämda barn och en klump i bröstet, men allt engagemang som det har väckt är fantastiskt!
/Familjen P-F

Att bekämpa rasism, homofobi och kvinnohat – det är att vara demokrat och medmänniska. Ni ger mig hopp och inspiration! Stå på er! Ni är modiga och nazisterna är fega.
/Mona

Human rights is not enough, we want our human freedom. Freedom of movement, of moving. Be free to move without being criminalized. Dignity has no nationality.”
/REVAspotter

Enade står vi upp för mångfalden! Det är tillsammans vi är som starkast! Från Malmö till Kärrtorp står vi stolt bakom er idag.
/Solidaritetsdemonstrationen i Malmö som går samtidigt som Kärrtorp

Det kurdiska folket har lidit mycket av rasistiska förbud, handlingar och krigsföring i historien och i vår nutid. Vi vet mycket väl vad rasism innebär. Vänner, var vi än befinner oss i världen kommer vår existens att störa de som vill leva i enfald. Låt de bli störda! Leve mångfald! Leve solidaritet över alla gränser!
/Kurdiska Riksförbundet

Var med i söndags, vi kärrtorpsbor har alltsedan dess kommit varandra närmare, pratar mer, visar värme och kärlek. TACK medmänniskor!
/Eva

Linje 17 har gett oss hopp om att ett Sverige fritt från diskriminering är möjligt. Nu vill vi se politikerna omsätta ord till handling.
/Diskrimineringsbyrån Uppsala

Vänner, Var helst orättvisor förekommer i världen, är det ett hot mot rättvisan på alla platser. Om bara linje 17 hade gått över atlanten och hela vägen till Buenos Aires, Argentina, hade jag
varit med er idag. Enade för ett mänskligare samhälle!
/Marcus, Buenos Aires, Argentina

Allt stöd till er och den fortsatta kampen mot rasism och nazism! Önskar er en stor och mäktig demonstration i Kärrtorp. Och en medierapportering som inte förvränger verkligheten.
/Kina, Angered, Göteborg

Kärlek och värme till alla som står för allas lika värde och rätt! Rasister och nazister är främlingar här, inte vi. Vi kommer att vinna.
/Göteborg mot rasism

”Injustice anywhere is a threat to justice anywhere”- King. Er kamp, är vår kamp, är allas kamp. Tack för ni ger mig hopp, Kärrtorp.
/Bilan

Musiker Mot Rasism är överlyckliga över er massiva uppslutning! Valåret 2014 sätter vi stopp för rasism, tillsammans! Hoppas vi ses i mars på våra antirasistiska galor i Stockholm, Malmö
och Göteborg.
/Musiker Mot Rasism

Alla arrangörer, ni som skrev brevet om situationen på Kärrtorps gymnasium: ni är så modiga! Värme och kärlek!
/Maria med familj, Hammarbyhöjden

Idag är vi många som i hjärtat finns med er i Kärrtorp. Tillsammans visar vi att vi är mycket starkare än vad rasisterna någonsin kommer vara. Idag är vi alla Kärrtorpsbor!
/Barbro, Hyresgästföreningens Riksförbund

STARK – Stockholms Antirasistiska Kulturförening deklarerar solidaritet med Linje 17 och den antirasistiska kampen i söderort. Inga nazister på våra gator!
/STARK

Min gråt förvandlades till glädje då jag såg massan resa sig till motstånd. Min tacksamhet att i dessa förorter har mina barn växt upp i. Med modiga människor i enad front. För evigt Linje 17 i mitt hjärta. Kärlek och tacksamhet.
/Marie

Idag står vi sida vid sida och förpassar rasism och hat från vår framtid. Gemenskap och mångfald samlar oss.
/Vänsterpartiet

Ni tänder ljus i hopp om mer kärlek, harmoni och fred. Ni kämpar för det som mänskligheten har kämpat i flera tusen år och har gjort världen steg för steg fredligare. Avståndet till den enkla
värld utan hat och orättvisor är fortfarande långt. Men hoppet och ett sådant modigt arbete som ni genomför, gör förkortningen verklig. Demokrati kräver en daglig träning. Tack för att ni finns.
/Rostam

I dag kommer vi alla från Kärrtorp. Inga nazister i vårat universum!
/Mats, Botkyrka

Världen är vår plats. Om vi ska finnas måste vi finnas med varandra. Ta hand om personen bredvid dig. Bara då kommer människans lidande sluta.
/Robert

Här kommer en hälsning från Kollektivet Socialismen, vanligen boende i Bagarmossen, för tillfället i Kario. Vi vill tacka er med en dikt av Paul Celan, som överlevde nazisternas arbetsläger.
”Hissa din fana på halv stång, hågkomst.
På halv stång, för idag och för alltid.
Hjärta: ge dig också här till känna,
här, på torgets mitt. Ropa ut det, detta Schibbolet,
i hembygdens främmande land: December. No pasarán.”
/Leila, Ylva och Athena

Un saluto di solidaritá da Bologna, Italia! Vi auguriamo Una Vittoria sciacciante nella Lotta Contro il fascismo! (Typ: Solidaritetshälsningar från Bologna, Italien! Lycka till i kampen mot fascismen!)
/Luca

One of your comerades came to our show tonight and told us about your struggle, which we stand behind 100%. Solidarity and strength from ABC No Rio punk- & hardcore collective in
New York City – NEVER GIVE UP!
/ABC No Rio, New York

Mitt hjärta sjunger av glädje och stolthet över att tingens ordning rubbas. Nu ändrar vi historien; från och med nu flyger, flaxar och stormar ord av kärlek till mångfald och människan fritt, långt och överallt. Tack för att ni finns, Linje 17!
/Sara, Vänsterpartiet Härryda

Som trettonåring utsattes jag för rasism i skolan och alla var tysta, lärare som kamrater. Låt tystnadens tid vara förbi!
/Shima

Till er alla modiga, vackra, hederliga, medkännande människor här idag: Jag känner er inte, men jag är stolt över er! Kärlek till er alla!
/Jannie, Värnamo

Vänsterpartiet Umeå står med er och kommer aldrig acceptera att fascister försöker tysta röster för alla människors lika värde.
/Vänsterpartiet Umeå

Vi skickar våra fredstecken, våra nävar och vårt fullaste stöd till världens bästa Kärrtorp. Enade kan vi stå emot allt.
/Stocktown redaktionen

Möt rasism med allt den inte är – kärlek. Mota den i grindarna in till vårt samhälle, innan den får fäste i människor. Tack till alla som kom hit idag!

Solidaritetshälsning från Kärrtorps- & Telefonplansbor i exil i Philadelphia. Vi är med er i hjärta och hjärna!

Tiotusen röda rosor till er! Ni lyser som stjärnor i mörkret!
/Sara

Du vet väl om att du är värdefull. Det gäller alla! Ingen annan är som du. Låt oss mötas. Berikas.
/Elisabeth

Hoppfullt att ni är så många! Rasism och främlingsfientlighet får aldrig bagatelliseras. Människors lika värde är en självklar okränkbar princip.
/Mats

Bästa sättet att motarbeta intoleransen är att visa intoleransen att vi klarar oss bra utan den. Att vi håller ihop.
/Frillesås Friendship

Det blåser kalla vindar i Europa, och i Sverige, men kom ihåg: enad kärlek och vinner ALLTID över enat hat.
/Adrian

Full support till alla på Kärrtorps IP från Björkhagsbor på besök i Holland.
/Yvonne, Mirja och Robert

Det är självklart att så många röster mot rasism som möjligt ska höras. Vi är fler! Heja oss!
/Lena

Er kamp är också vår.
/Hälsningar från Bredsjöbor, Västmanland

Jag kan inte vara med här fysiskt, men jag är här i hjärtat! För mig, dig, mitt barn, för allas barn är jag här!
/Eva, Helsingborg

Orkar inte gå eller stå mer än någon minut, så jag kan inte vara med – men tänker på alla er som står upp för ett öppet och mångkulturellt gott samhälle – både längs gröna linjen och längs
alla T-banelinjer, i Stockholm och i alla förorter, i hela Sverige och i hela världen – lycka till! Ni är viktiga!
/Ulla

Tillsammans kan vi bekämpa rasismen och få ett land där alla är lika mycket värda!
/Elli

Vi är också i Kärrtorp. Nous sommes à Kärrtorp à Paris.
/Katarina, Louis, Lena, Hasse

Tack alla som kämpar för alla människors lika rätt och lika värde. Med önskan om en fredlig jul och fredlig värld.
/Gun

En sedan länge planerad julresa omöjliggör min familjs fysiska närvaro i Kärrtorp. Men vi sänder kärlek, hopp och mental närvaro.
/Anna, Bolle, Esther, Hedvig och Ville

Hälsning från Vadstena. Mänsklighet, humanism och ett mångkulturellt samhälle. Flytta gärna till Vadstena! Ja det här är vad jag vill säga till världen idag!
/Jane

Dom som kommer ifrån andra länder ska få bo här!
/Beppe, 5 år, Fruängen

Jag demonstrerade förra söndagen för jag tycker att alla ska få bo vart dom vill och tycka vad dom vill!
/Molly, 6 år, Fruängen

Hade planerat att vara med på plats i Kärrtorp idag, men en halsinfektion tvingar mig att vara hemma och vila. Har tidigare bott utefter linje 17 i fjorton år och blir både ledsen och
bestört över att nazistiska krafter försöker ta över den. Viktigt att säga ifrån och vara starka tillsammans!
/Yvonne

Värmland calling! Även i de djupaste skogarna där det är tomt vill vi ha alla! Heja Sverige! Heja oss!
/Jeppe

Mot rasism och för alla människors lika värde. Våra tankar är hos er idag som står upp och demonstrerar för mänskligheten.
/Vänsterpartiet Mönsterås

Jag tänker att om alla som någon gång blivit beskylld för något som man inte gjort kunde se likheterna med det och allt som nazister står för…
/Peter

Jag önskar er kära vänner lycka till med demon. jag skulle gärna vilja vara med, KRAM
/Ulf, Borås

Jag har inte mött en enda flykting som flytt frivilligt. Om en person flyr så är det för livet och för överlevnad. När flyktingar kommer till Sverige är de värda en bra behandling, ett leende och ett välkomnande är gratis! Låt oss fortsätta stå upp för mångfald och främlingsvänlighet och mot rasism. Eftersom vi har vänner från olika länder så går det inte att tåla rasism för vi diskriminerar inte vår vän. Alla har lika rätt att trivas i Sverige både du och jag! Fortsätt ta ställning mot rasism du också!
/Anna-Karin, miljöpartist och lärare

Iransk-svenska arbetarsolidaritetskommittén stödjer med all kraft manifestationen och kampen mot rasism och fascism och aktiv deltar i antifascistiska rörelsen. Liberalismen har igen
misslyckat i ekonomiska, politiska, sociala och kulturella alternativen. De håller på nermontera sociala rättigheter och tryggheten för majoriteten och skapat stor antal arbetslösa, fattiga och rättslösa medborgare. Nationalismen är grunden till rasism och fascism. Rasism och fascism är brott och kriminalitet mot mänskligheten. Kamp mot rasism och fascism är mer nödvändighet idag i alla arbetsplatser och bostadsområden. Leve mänskligheten. Leve frihet, jämlikhet och rättvisa.
/Iransk-svenska arbetarsolidaritetskommittén

En reaktion på ”Från oss alla till oss alla”

  1. Bästa jag sett på länge…vad ni är bra som gör grejer på lokal nivå. Där människor kan enas i bra saker. Tror jag är ett bra sätt även vad gäller att vissa människor kan ändra uppfattning angående sd. Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *