15/12: Fynda i andra hand – hjälp i första hand

Loppis – soppkök – musik

Söndag 15 december, kl. 14, Lagaplan 6, Bagarmossen

Det lackar mot jul, kylan har tagit sitt grepp om staden samtidigt som alltfler människor sitter på Stockholms gator med en tiggarkopp framför sig.

Är du en av dem som går förbi och mår dåligt över att se andra behöva tigga för att överleva? Vill du göra en skillnad? Lämna då in grejer eller kom och solidaritetshandla på loppisen!

Vi planerar en återkommande loppis dit du kan donera saker och där folk som idag samlar pengar för sin överlevnad sköter arbetet med försäljningen. Vi skapar arbetstillfällen och det blir lättare för folk som skäms och tittar bort att börja möta dessa blickar och historier. Vi börjar med soppkök och loppis söndag den 15 december kl 14 på torget och i kyrkan i Bagarmossen.

Vi jobbar tillsammans, pengarna går till dem som behöver det mest.

Hur du kan bidra

Vill du lämna in hela och rena kläder eller saker kontakta oss.

Det går också bra att baka bröd eller kakor och ta med till försäljning. Gärna lussebullar då det är tredje advent!

Prata gärna med de tiggare ni möter och se om de är intresserade av att delta.
Det är viktigt att trycka på att detta är en solidaritetshandling och inte välgörenhet, vi vill göra långsiktiga förändringar tillsammans med de utsatta. Vi vill ha fortsatt kontakt med dem som återvänder till byarna, följa upp och se hur vi kan hjälpa till härifrån. Framöver kan det bli aktuellt att bilda en förening och starta ett föreningskonto.

Vi vill förtydliga att vi i första hand erbjuder arbete åt våra tillfälliga grannar längs linje 17. Detta för att det annars kommer bli för lite pengar åt var och en och många försöker nu få ihop till resebiljetter eller andra åtgärder som behövs inför kalla vintern. För att hjälpa dem på andra håll i stan uppmanar vi istället fler att starta liknande initiativ – vi hoppas det här ger ringar på vattnet!

Något annat som behövs är gasolkaminer och filtar, situationen i de tillfälliga kåkstäderna runtom i staden börjar bli akut, när kylan tilltar och det saknas el.

Facebook-event inför söndag

Mitti: Kåkstäder växer fram i Söderort

Väl mött på söndag!

/Boende längs linje 17 i samarbete med kyrkan i Bagarmossen

En reaktion på ”15/12: Fynda i andra hand – hjälp i första hand”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *