Linje 17 Frukt är på banan igen

Eftersom tidigare års plockande i parker och villaträdgårdar burit god frukt, tänkte vi att vi inte ska vara kartigare än att vi fortsätter denna bäriga verksamhet.

Men hur går det till då?

Jo, först delar vi ut flygblad till villorna i närområdet, där vi artigt frågar om de måhända dras med överdrivna mängder frukt i sina trädgårdar. Flygbladen finns som halv A4 och fjärdedels A4. Hjälp hemskt gärna till att dela ut dem, men kolla först in här så att ingen behöver få dubbletter. Det är även där du rapporterar din distribution efteråt. Hittills i år har vi fått ut nästan 600 stycken.

Sedan väntar vi på napp. När det kommer, beger vi oss ut på vägarna med cyklar och helst kärror av olika slag. Det mesta av skörden knyter vi in i plastpåsar med en förklarande lapp och lämnar utanför ingången till olika förskolor, skolor, fritidsgårdar m.m. En liten andel behåller vi själva och gör vad vi vill med. Det händer också att vi gör räder bland offentliga träd, av vilka många kan hittas via Fruktkartan.

Hittills i år har vi hunnit med en plockning. 8 september var vi hemma hos en familj på Fogdevägen och länsade valda delar av deras äppel- och plommonträd. Resultatet blev c:a tio kassar äpplen till lika många förskolor i närheten.

Nästa uppdrag är lördag 21 september runt kl. 13 nära Skogskyrkogården! Skriv in det i kalendern redan nu och kontakta oss för exakt adress. Även om du inte varit med förut, går det utmärkt att halka in på ett bananskal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *