Välkommen på årets första stormöte med Nätverket Linje 17 – söndag 17 mars kl 14

Nätverket består av folk som bor eller verkar längs med tunnelbanelinje 17 från Skärmarbrink till Skarpnäck och som tillsammans vill forma vår gemensamma vardag och vår ort.

Schemat för dagen – och våren – är späckat.

– Vi vill följa upp vad som hänt sedan branden som drabbade över 200 personer i Skarpnäck 1 november i fjol. Hur ser behoven och situationen för dem som drabbades ut idag? Vi frågar oss vilka lärdomar vi kan dra av vinterns stödarbete och hur vi kan omsätta erfarenheterna i en kontinuerlig verksamhet.

REVA – kort för Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete, det samarbete som gränspolisen, migrationsverket och kriminalvården bedriver för att gripa och utvisa papperslösa människor – innebär ständiga kontroller och en ökad otrygghet för många av oss, i kollektivtrafiken och i vardagen. Gröna linjen mot REVA ställer frågan vad vi tillsammans kan göra åt det.

– Möteslokalen Sputnik var ett viktigt nav för stödarbetet efter branden men dras med en hög hyra. Vi vill att de aktiva i Sputnik ska kunna fokusera på själva verksamheten istället för på att få hyran att gå ihop. En arbetsgrupp kan undersöka hur kostnaderna kan lyftas från Sputnik. Intresserad?

– I maj äger för femte året i rad stadskampsveckan rum i bland annat Stockholm för att belysa bostadsfrågan. Vem tillhör staden? Var ska vi bo? Hur vill vi att staden och våra orter ska se ut?

– Kulturgruppen utvärderar Arbetslinje 17 – en heldag som hölls i höstas på Turteatern i Kärrtorp kring temat ”arbete”, arbetslinje, lönearbete och medborgarlön – och funderar på fortsättningen.

Fler diskussionspunkter tillkommer och fler arbetsgrupper presenterar sina aktiviteter inför våren. Har du egna förslag och funderingar? Ta med dem till stormötet, kanske hittar du fler som är intresserade av samma frågor!

På mötet ordnas aktiviteter för barn – en verkstad, kanske ett klotterplank, kartongfigurer, bilder av framtiden som hängs upp i grenar längs med Allén… Kul blir det hur som helst!

Vi ses söndag 17 mars, kl 14 – 17 på Skarpnäcks folkhögskola, Horisontvägen 26, T-Skarpnäck. (Karta)

Sprid gärna ordet till dina vänner och grannar. Här finns flygblad att skriva ut, liksom affisch här intill.

Välkommen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *