Invigning av Gerillaodlingen — bättre sent än aldrig

Den 27 juni blev den så av, den efterlängtade invigningen av Gerillaodlingen i Kärrtorp! Rapporten kommer lite sent, men aktiviteten hos odlarna själva har det verkligen inte varit något fel på. Mica och Marie med flera har legat i som flitiga bävrar, som Maud Olofsson skulle ha sagt, och med nästan inga medel alls förvandlat detta trista, intetsägande ogräsnäste till en helt förunderlig plats för odling, lärande, umgänge och återhämtning. Ta en tur bakom tennishallen vid Kärrtorps IP, gärna på söndagar då det oftast är folk där och arbetar — ni kommer att bli förtjusta. Det är faktiskt grymt imponerande.

Bilderna från invigningen är lånade från Sofia Sanchez och Marie Milling. Klicka = större bilder!

Odlingsbäddarna ligger som parallella halvcirklar. Här tillämpas permakultur och marktäckning med halm och tidningspapper. Fönstrena är skänkta från en husrenovering.
Odlingsbäddarna ligger som parallella halvcirklar. Här tillämpas permakultur och marktäckning med halm och tidningspapper. Fönstrena är skänkta från en husrenovering.
Träpellets förbränns i en biokolsmila. Av detta får man jordförbättrande kol samtidigt som man lagar (dumpstrad) mat i wok.
Hängmattemys i tältet.
Barnen tillverkade biholkar. (Alla bin vill inte bo i kupor -- somliga är individualister.)
Ursäkta den sena rapporten. Men skribenten föredrar att tillbringa sina sommardagar såhär, snarare än att sitta och skriva blogginlägg.

Ett par dök upp med en enorm japansk trumma. Här får vi höra och se ett smakprov på detta mäktiga instrument i aktion: http://www.youtube.com/watch?v=EfPy066QbdI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *