Rätt att bo möte – söndag 26 februari

Hur stoppar man en ombildning?

När det gigantiska bostadskvartet Linjalen på Söder riskerade att ombildas från hyresrätter till bostadsrätter blev det en lika gigantisk strid. Ombildningen stoppades och med den kunskapen i ryggen har boendenätverket Rädda Linjalen hjälpt till att lära ut sina kunskaper till andra hyresgäster i samma situation runt om i stan. Rädda Linjalen har varit det informella navet i motståndet mot ombildninar och försvaret av allmännyttans hyresrätter.

Söndagen den 26 februari håller Rädda Linjalen en utbildningskväll för Rätt att Bo och andra intresserade. Johan Johansson, Olof Fryklöf och de andra eldsjälarna från Linjalen kommer lära ut alla sina tips och knep hur man kan gå till väga för att stoppa en ombildning. Hur tar man kontakt med sina grannar, hur förhåller man sig till bostadsrättsföreningar, ombildningskonsulter och deras glädjekalkyler, vilka är fallgroparna man bör se upp för? Tanken med kvällen att ge oss själva råg i ryggen att kunna göra lokala initiativ när ombildningstrider hotar våra kvarter i ytterförorten.

Vi kommer även diskutera hur vi går vidare med Rätt att bo och planerna på att arrangera ett bostadsseminarium under våren.

Söndag 26 februari kl 16.00 på Hyresgästföreningens lokal i Linjalen, Åsögatan 79 (nära Södra station).
Det kommer att finnas fika.

/ Rätt att Bo och Rädda Linjalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *