Stor äppelskörd i Pungpinan

Veckans utdelning av flygblad bland villorna gav frukt, om uttrycket tillåts. Idag samlades åtta vuxna och nästan lika många barn och samlade in kasse efter kasse, hink efter hink av höstäpplen från två villaträdgårdar i Pungpinan. Merparten av skörden levererades till ett 20-tal skolor, förskolor och ålderdomshem i trakten samt delades ut utanför t-banan i Skarpnäck.

Men en del behöll vi själva förstås. Förhoppningsvis drar vi ihop en heldag i Tre Portar-köket för att tillsammans mosa, sylta, baka och vad man nu kan göra. Om man vill bevara äpplena fram till dess bör man rensa bort de skadade och lägga resten svalt men avskilt från annan frukt & grönt. Riktigt ambitiöst är att slå in vart och ett av äpplena i tidningspapper, men man kan även lägga dem glest i en låda, i flera lager med tidningspapper mellan. Kanske slå in lådan i en filt och ställa på balkongen — börjar bli kyligt ute nu. En del menar att man kan lägga äpplena i sand eller spån, andra inte.

Vi fick även ett nytt uppdrag från en annan villa, så det kommer snart att bli dags för en ny ”fruktplockningsaktion”. Skriv till linje17frukt(at)gmail.com om du vill vara med, eller gå med i Linje 17:s mejllista.

Tack till alla som slöt upp idag! Ingen nämnd, ingen glömd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *