Fruktplockardag och äppelfest i Kärrtorp

Idag var vi ett litet gäng som, utrustade med hinkar, stege och äppelplockarmojäng gav oss ut och samlade frukt från de offentliga äppel- och plommonträden i Kärrtorp. Efter en del klättrande, skakande och samlande hade vi fått ihop några hinkar och väskor fulla av frukt, varpå vi drog ner till Kärrtorp centrum och ställde upp bordet.

I några timmar stod vi sedan och bjöd förbipasserande på frukt, hembakt äppelpaj och färskpressad äppeljos. Många, särskilt barn, blev glatt överraskade över att få gratis frukt, och Linje 17:s informationsblad delades ut till nyfikna.

En dam berättade rentav att hon försökt få tag på oss, eftersom hon hade ett äppelträd dignande av frukt, som hon inte hade en chans att göra av med själv. Detta födde idén att vi borde trycka upp lappar och dela ut i villaområdena, där vi berättar vilka vi är och att vi gärna tar hand om deras fruktöverskott (utan vinstsyfte förstås).

På det hela taget en trevlig dag, och mycket frukt blev det över att ta hem och sylta. Skicka gärna ett mejl eller en kommentar om du vill vara med och plocka vid nästa tillfälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *