Stadskampsveckan 2-11 maj!

För andra året i rad genomförs en vecka fylld av kamp i – och om – staden i början av maj. Stadskampsveckan 2011 går under temat Lokalkamp & Lokal kamp och planeras i dagsläget i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå med en mängd kvartersmöten, ockupationer, stadsdelsträffar, filmfestivaler, stadsvandringar och andra händelser. Årets tema pekar ut såväl behovet av tillgången till gemensamma mötesplatser, fikarum i stadsrummet där stadskampen kan fortplanta sig, växa och bli starkare, som vikten av att kämpa lokalt, att åter ta makten över våra egna kvarter. Se  http://oppenstad.se/ för mer information och alla evenemang! I Stockholm arrangeras flera evenemang av folk som ingår i Nätverket Linje 17:

Infobord i Björkhagen
Måndagen den 2:a maj kl 16-18 ska det finnas ett infobord om Stadskampsveckan och Nätverket Linje 17 i Björkhagens centrum, utanför Konsum. Vi har infomaterial, Nätverket Linje 17:s exklusiva handgjorda och handtryckta väskor, bullar av en vegan bakproffs och vimplar! Slut upp!

Öppet matlag goes Kvarterskalas under Stadskampsveckan 2011!
Onsdagen den 4 maj kl. 17.30 flyttar öppna matlaget (se vänstermenyn) ut på trottoaren vid Skarpnäcks allé 18-22 och blir ett kvarterskalas. Kollektivhuset Tre Portar bjuder på soppa och bröd, men som vanligt gör vi alla det här kalaset tillsammans: ta med ditt bästa humör, ett instrument, en efterrätt, en rolig historia, något gott att dricka eller vad du nu vill bjuda en medmänniska på. Och sätt på dig varma kläder!
Stora och små, tvåbenta och fyrbenta – alla är välkomna!

Skarpnäcksparaden
Årets paroll: LOKAL ORGANISERING – FÖR EN LEVANDE FÖRORT!
Kom med och peppa Skarpnäck! Ta med visselpipor, instrument och annat som låter! Pynta dig själv, din barnvagn & trehjuling! Efteråt vid Kulturhuset: saft & bullar till alla! Vi samlas vid Pilottorget kl 13 och paraderar Skarpnäcks Allé till slutet och sen tillbaka till Kulturhuset, där vi äter bullar och dricker saft.

”Soccer vs. the State” + Bakunins tårar på Torpet i Orhem!
Vårkalas på Torpet i Orhem onsdagen den 11:e maj – avsluta Stadskampsveckan med huvudet högt och i gott sällskap! Vegetarisk mat finns från ca 17.30.
kl. 18.00 (ca): Gabriel Kuhn berättar om sin nya bok Soccer vs. the State – tackling football and radical politics (på svenska).
kl. 19.30 (ca): Bakunins tårar – 44:ans 1:a maj-band! – spelar.
Välkomna små och stora, två- och fyrbenta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *