Nätverket Linje 17 är bildat!

Skarpnäcks Kulturhus 17 oktober 2010

Vi behöver verkligen samlas nu. Istället för iskalla eftervalsvindar – låt oss fylla vardagen med gemenskap, glädje, kraft och solidaritet.

Kafé Harriet var sprängfyllt av engagemang från Söderortsbor i åldrarna 1 – 81 år. Vi var cirka 170 personer som samlades för att organisera oss lokalt längs tunnelbanans södergående linje 17 (Skärmarbrink till Skarpnäck). Tillsammans började vi bygga ett nätverk bestående av lokalgrupper som kommer att hålla regelbundna öppna möten och fungera som ett paraply för olika initiativ.

Fyra olika grupper började organisera sig kring:
1.      Kultur/antirasism
2.      Mötesplatser
3.      Mot privatiseringar
4.      Odling/omställning

Vi började också arbetet med Linje 17-hemsidan.

I gruppdiskussionerna började en lång rad praktiska initiativ ta form. Här är några exempel (bara ett axplock):
–       Matlag och studiecirklar i varje stadsdel.
–       Förena generationerna, ordna grannfika, samarbeta med äldre från området, höra deras berättelser och stärka gemenskapen och tryggheten i stadsdelen.
–      Arbeta för mindre barngrupper i förskolan och att likabehandlingsplanen efterlevs.
–       En seminarieserie om privatiseringarnas konsekvenser och om hur mycket pengar som försvinner från det allmänna och blir till vinst i privata bolag.
–       Fler lokala mötsplatser, med till exempel tjänste- och verktygsbibliotek för att kunna skapa lokala utbytesnätverk utan pengar. Genomför en lokalinventering där du bor – vilka billiga lokaler finns det där det går att ordna evenemang och möten?
–       Utveckla stadsodlings- och omställningsprojektet som dragits igång av Folkodlingen i Skarpnäck. Under vintern kommer det anordnas temakvällar om stadsodling och vad det innebär att ställa om stadsdelen.
–       Mobilisera till ett stort radikalt karnevalståg inför nästa val, från Linje 17 till Riksdagen.

Nu är vi igång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *