17 SK

17 SK är Nätverket Linje 17:s idrottsklubb. Vi vill skapa en möjlighet att idrotta i ett icke tävlingsorienterat sammanhang. Fokus ligger på gemensam träning och spel i en solidarisk miljö. Föreningen vill verka för att främja jämställdhet och mångfald samt motverka alla former av utanförskap och diskriminering.  Alla är välkomna att vara med oavsett kondition eller vana av att idrotta!

Just nu finns det två undergrupper för vuxna som spelar fotboll: 17 MIXED och 17 SISTERS. För barn finns det både fotboll och gympa i 17 UNGAR. Sedan våren 2012 finns också BJÖRKHAGEN SWOOSH, en jogginggrupp för folk som vill ha sällskap på rundan. Slutligen finns det oregelbundna aktiviteter såsom volleyball, basket, pingis och bandy. Alla grupper och aktiviteter är öppna så det är bara att dyka upp!

17 MIXED är en könsmixad grupp där alla, oavsett fotbollsvana, är välkomna att delta. Utesäsongen 2014 börjar den 20 april. Vi spelar på söndagar, kl 17, på Kärrtorps IP.
Förhållningssätt för 17 mixed:

 • Inget hårt spel så som tacklingar, höga sparkar, hårda skott osv.
 • Alla uppmuntras att peppa, och inte kritisera, varandra
 • Alla har ansvar att se till att alla, oavsett fotbollsvana, blir inkluderade i spelet
17 SISTERS är en grupp som är öppen för tjejer, kvinnor, tanter och transpersoner, oavsett fotbollsvana. Vi startade sommaren 2011. Under vintersäsongen kör vi inomhus. Vi kommunicerar med varandra via en grupp på Facebook. Vissa spelare kommer regelbundet, andra dyker upp ibland. Alla är lika välkomna. Utesäsongen 2014 börjar den 27 april. Vi spelar på söndagar, kl 19, på Kärrtorps IP.
17 UNGAR FOTBOLL I SKARPNÄCK
17 UNGAR har en könsmixad fotbollsgrupp för barn 0-6 år och medföljande vuxna. Tanken med gruppen är att alla barn oavsett kön ska kunna träna och leka med bollar under roliga och icke-tävlingsorienterade former. Gruppen träffas för fotbollslek på konstgräset (eller gräset bredvid) vidSkarpnäcks sportfält. Bollar finns, men komplettera gärna med egna. Vi leker å spelar schysst fotboll tillsammans. Kontakta anamekna[snabel-a]yahoo.com om du vill veta mer!

GYMPIS I BJÖRKIS
17 UNGAR har också en grupp av föräldrar och barn i åldern 3-6 år som hyr Björkhagens gympasal för att barnen ska få ha gympa och leka tillsammans. När vi ses brukar vi först ha en namnlek, lite uppvärmningslekar och sen bygger vi tillsammans en hinderbana. Varje förälder ansvarar för sitt barn och brukar gå med runt. Avslutningsvis en lek och fruktstund. Alla föräldrar är aktiva i upplägget och vi turas om att parvis ha ansvar för varje tillfälle. För mer information, kontakta 17_SK[snabel-a]riseup.net.

BJÖRKHAGEN SWOOSH är en könsmixad jogginggrupp för dem som vill träffa folk att ha sällskap med på rundan (eller varför inte på träningspasset i utegymet eller i skidspåren till vintern). Swoosh är tänkt både för dem som inte har någon erfarenhet och vill köra lugna gå-jogga-gå-pass och för vana löpare som tränar inför marathon – och förstås alla däremellan. Träffarna bygger helt på medlemmarnas initiativ. All kommunikation sker via Swoosh’s Facebooksida.

Vill du stödja 17 SK ekonomiskt? Vi är en ideell förening som inte har någon medlemsavgift, så därför blir vi glada för alla bidrag, stora som små. Vårt plusgiro är 639082-7. Alla pengar går direkt till verksamheten, exempelvis till inköp av bollar och annan utrustning.

Vill du kontakta 17 SK? Mejla till 17_SK@riseup.net.

Se mer Om 17 SK och fotboll på första maj, läs krönikan på Offside. Läs om 17 SK i en artikel om ”gräsrotsfotboll” i online-tidskriften Stir (engelska). Om ni är intresserade av artikeln ”Stockholm’s 17 SK: a case study in community football” (Sport in Society special issue: DIY Football: The Cultural Politics of Community Based Football Clubs, 2014) hör av er!Våra förebilder är föreningar som Easton Cowboys and Cowgirls i England eller FC Vova i Litauen som har lyckats att förena idrott och socialt engagemang. Se Easton Cowboys och Cowgirls post om 17 SK (engelska).

Om ni vill starta upp andra aktiviteter inom 17 SK skicka ett mejl, kom förbi när vi träffas eller ta upp det på ett av Nätverket Linje 17’s stormöten! Alla idéer och aktiviteter är välkomna så länge de är förenliga med 17 SK’s stadgar.

6 reaktioner på ”17 SK”

 1. Jag vill gärna starta med volleyboll !! Vi kan börja ute när det nu blir lite varmare.
  Finns det någon som redan har ett nät?

  1. På Kärrtorps IP finns volleybollnät uppsatt. Mitt på IP mellan klubbhuset och hockeyplanen ungefär.

  2. tjoho. Jag vill också spela volleyboll! IP i kärrtorp är ju bra (vad sägs om onsdagar?). Om nån vill dra ihop nåt så kommer jag: 0704574995 🙂
   /Karolina

   1. Hej Carolina,
    Vad kul att du vill spela. 2 ggr har det blivit förra året Men vi måste bli fler och lite varmare ute. Jag kan ringa dig så kan vi prata. Jag har ett nät så utgångsläge finns. Hör av er ni som vill. Jag har tel. nr 0704545799 el 087841716 dagtid./Anne

    1. Om ni bestämmer er för att köra så får ni gärna säga till så hjälper vi i 17 SK till att sprida informationen. Om ni har mer regelbunden verksamhet så kan vi lägga upp på hemsidan. (eller skriva att den är oregelbunden och en kontaktadress till nån av er.)

 2. tips:volleyboll nät finns uppsatt borta vid sköldens park i bagarmossen

Kommentarer är stängda.

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook