Låt inte nazisterna komma undan!

gris
(Grisen på bilden har inget med personerna i artikeln att göra)

Natten den 13 januari greps några av de personer som ligger bakom det nazistiska och rasistiska klotter vi boende i Kärrtorp och andra söderförorter tröttnade på i december. Det var denna hatpropaganda som gjorde att vi samlades för en fredlig manifestation den 15 december. Manifestationen attackerades av beväpnade och maskerade nazister.

Samtliga gripna för det nazistiska klottret den 13 januari var också enligt uppgift med i den grupp nazister som attackerade vår fredliga manifestation. De väntar nu åtal för deltagande i våldsamt upplopp.
Dessutom finns det vittnen som såg fem maskerade människor i en av de gripnas bil i Kärrtorp kring det datum en person misshandlas av nazister.

Vi har alltså tre separata händelser: våldsamt upplopp, skadegörelse och misshandel. Men det avgörande perspektivet saknas i bilden; motiven till brotten. För dessa människor är hatet mot mångfalden drivkraften. Det är människor som är besatta av en antidemokratisk, antihumanistisk våldsideologi inom vilken man inte drar sig för att skrämma, hota, slå och till och med döda oliktänkande.

Vi i Linje 17 mot rasism uppmanar rättsväsendet att se allvaret i händelserna kring Kärrtorp och inte slarva bort situationen så som polisen gjorde inför den 15 december. Vi såg nazisterna komma beväpnade mot en fredlig manifestation och göra hitlerhälsningar, vi har sett hakkorsen på våra gator. Det här är inte vanliga brott, det är vidriga hatbrott, hets mot folkgrupp och vi är trötta på skiten. Låt inte nazisterna komma undan!

/Linje 17 mot rasism – en del av Nätverket Linje 17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *